Karl van Baggem stapt in De Hoefslag

Karl van Baggem stapt in De Hoefslag

Karl van Baggem, patron-cuisinier van Auguste in Maarssen, heeft de exploitatie van De Hoefslag in Bosch en Duin overgenomen. Hiermee is het befaamde restaurant voor de derde keer binnen een jaar van eigenaar verwisseld. Van Baggem is tevreden: 'De Hoefslag is een instituut.

Van Baggem verklaarde vrijdag tegen de internetredactie van Misset Horeca dat de deal rond is. Over het hoe en wat kan en wil hij nog niet te veel kwijt. ‘Het is allemaal nog zo vers. Eerst wil ik even een paar dagen gaan meelopen, daarna ga ik pas beslissingen nemen.’

Wat de overname van De Hoefslag betekent voor de chef-kok Michiel Slot en bedrijfsleider Robert Leussink, weet Van Baggem nog niet. Hij weet ook nog niet of hij zelf in de keuken in Bosch en Duin gaat staan. ‘Ik weet niet wat ik met de brigade doe. Ik zeg daar ook niets over, ik wil niemand het gevoel geven dat hij niet welkom is.’

Neppelenbroek

Juli 2007 kochten vastgoedhandelaren Guus Boon en Evert Kroon het restaurant van Marck-Paul Post, en nam Johan Neppelenbroek de exploitatie over. Neppelenbroek moest de zaak eind februari noodgedwongen weer van de hand doen wegens gezondheidsredenen.

Boon en Kroon namen toen ook het restaurant over. ‘Dat was een noodgreep’, zegt Van Baggem nu als verklaring waarom het al weer zo snel verkocht is. Wat hij heeft betaald voor De Hoefslag, wil hij niet zeggen. ‘Dat vind ik helemaal niet interessant.’

Instituut

Drie weken geleden benaderde Evert Kroon Van Baggem. Dat hij juist naar hém kwam is niet toevallig: anderhalf jaar geleden werd De Hoefslag al eens aan Van Baggem aangeboden. Hij zou het toen samen met Evert Kroon doen, maar vond toen de tijd niet rijp.

‘Nu was het moment goed, en de locatie is natuurlijk prachtig.’ Toen Kroon nu weer naar hem toe kwam, twijfelde Van Baggem geen moment. ‘De Hoefslag is een instituut. En daar wil ik ook helemaal niet aan tornen’, licht hij een tipje van de sluier over zijn plannen op.

Hoe hij zijn tijd gaat verdelen tussen Maarssen en Bosch en Duin, wat op een halfuurtje rijden ligt, en óf hij zijn tijd wel gaat verdelen, weet Van Baggem nog niet. Vanaf 1 september moet De Hoefslag onder zijn leiding gaan draaien, laat weten.

Meer berichten over De Hoefslag: