'Koks onderschatten wild als trend

'Koks onderschatten wild als trend

Koks hebben te weinig aandacht voor wild. En dat terwijl wild een trend is. Dat laat de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW) weten ...

‘De laatste vijf jaar steeg de consumptie per hoofd van de bevolking van 400 naar 600 gram’, aldus NBPV-voorzitter Jan Ruig. Ruig spreekt dan ook van een trend. Het is volgens hem jammer dat koks te weinig aandacht besteden aan wild.

De Nationale Wildacademie is een initiatief van Hotel Gastronomique de Echoput in Hoog Soeren van smaak- en wildvoorvechter Peter Klosse, samen met de NBPW, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en het ROC Aventus.

De academie organiseert onder meer een achtdaagse cursus om de kennis over de bereiding van wild bij koks te vergroten. Wildspecialist Theus de Kok van de Echoput gaat de opleiding verzorgen.

De opleiding zal niet alleen gericht zijn op de klassieke bereiding, maar ook de moderne toepassingen komen aan de orde. De Kok wil zijn leerlingen ook leren dat er meer is dan alleen maar de haas of de rug. ‘Andere delen van een dier zijn ook interessant, maar worden meestal niet gebruikt’, aldus De Kok.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.