nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Lissum

Restaurant

Jan van Lissum heeft zondag de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Van Lissum ontving de erepenning voor al zijn activiteiten in de 35 jaar dat hij actief is in de gastronomie.

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Lissum

‘In 10 seconden vloog 35 jaar gastronomie door mijn hoofd’, vatte Van Lissum zijn emoties samen. ‘Ik moest me echter snel herstellen, omdat ik het officiële openingswoord nog moest doen. Ik heb het toekennen van de onderscheiding uiteindelijk maar de opening laten zijn.’

Voor het eerst vond de kick-off van The Wine Professional in Amsterdam RAI, dit jaar voor de tiende keer, plaats voor aanvang van de beurs in plaats van na afloop van de eerste dag. Zo’n tweehonderd genodigden waren aanwezig in hotel De L’Europe in de hoofdstad.

Na een kort openingswoord van Van Lissum kondigde Cees Helder locoburgemeester Eric van der Burg aan, die de onderscheiding namens de Koningin mocht toekennen.

‘Naast het feit dat ik trots ben op de onderscheiding, had deze op geen mooier moment kunnen worden toegekend’, aldus Van Lissum. ‘Dit is de tiende Wine Professional, ik ben vorige week 65 jaar geworden en mijn dochter Kyra en mijn zoon Jan-Sebastian nemen het stokje geleidelijk van mij over.’

Reageer op dit artikel