nieuws

Kremer chef d’equipe Nationaal Kookteam

Restaurant

Waldrik Kremer is de nieuwe chef d’équipe van het Nationaal Kookteam van Nederland. Kremer maakte als kok zelf jarenlang deel uit van het team. Hij volgt Bert van Manen op.

Kremer chef d’equipe Nationaal Kookteam

‘Als chef d’équipe ben ik verantwoordelijk voor het regelen van allerlei randzaken. Ik moet er alles aan doen om de spelers van het Nationaal Kookteam zo goed mogelijk te laten presteren. Daarnaast bezoek ik sponsors, verzorg ik trainingen en regel ik vervoer en hotels voor de jongens’, aldus de kersverse chef d’équipe op de slotdag van de Horecava in Amsterdam.

De uit Groningen afkomstige en in Tilburg woonachtige Kremer volgt Bert van Manen op, die zich heeft teruggetrokken. Van Manen, zelf acht jaar lang chef d’équipe, werd eind vorig jaar onderscheiden met De Gouden Koksgilde Pluim als verdiensten voor het Koksgilde.

Onder Van Manen behaalde het Nationaal Kookteam vorig jaar goud bij een internationale topwedstrijd in Erfurt. Kremer heeft een vierjarige aanstelling gekregen en is tot en met de Olympiade in Erfurt in 2012 chef d’équipe.

Waldrik Kremer maakte jarenlang deel uit van het Nationale Kookteam. Daarnaast behaalde hij als wedstrijdkok vele overwinningen. Zo won hij in 1992 de NCK Trofee, een jaar later gevolgd door de Zilveren Zalm. In 1996 en 1997 schreef hij de Beursprijs Rosmalen op zijn naam. In 2001 won hij het NK Chef-kok.