nieuws

Kruidentuin Basiliek verjaagt hangjongeren

Restaurant

Sterkok Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk heeft omwonenden blije gezichten bezorgd met het starten van een kruidentuin bij het restaurant. Door de tuin is een hangplek voor jongeren ineens minder populair onder de jeugd.

Kruidentuin Basiliek verjaagt hangjongeren

De kruidentuin van restaurant Basiliek bevat zo’n twintig vierkante meter en is verdeeld in vier perken. Jansma verbouwt er onder andere lavendel, bieslook, basilicum, tijm, mint en rozemarijn.

Niet alleen de sterkok is blij met de tuin. Ook omwonenden zijn tevreden met het initiatief van Jansma.

‘De omwonenden zijn er ook blij mee want het tuintje ligt aan de rand van een binnenplein dat bij jongeren in gebruik is als hangplek. Wij hebben het al gemerkt bij de voorbereidende werkzaamheden: het wordt een minder uitnodigende locatie als wij daar overdag bezig zijn en in de avonduren de kruiden plukken voor de diverse gerechten’, aldus Jansma in De Stentor.

Reageer op dit artikel