nieuws

Lastage: ‘Wij zijn juist het ultieme Bib Gourmand Restaurant

Restaurant

Restaurant Lastage in Amsterdam had totaal niet gerekend op het verlies van de Bib Gourmand. Elise Moeskops, samen met Rogier van Dam eigenaar van de zaak: ‘Wij zijn juist het ultieme Bib Gourmand restaurant waar je heel gezellig en laagdrempelig goed kunt eten.

Lastage: ‘Wij zijn juist het ultieme Bib Gourmand Restaurant

Het nieuws kwam als een totale verrassing voor Elise Moeskops. ‘De prijzen zijn niet omhoog gegaan en we vinden onszelf in ieder geval niet slechter geworden.’ Moeskops startte Lastage zo’n 1,5 jaar geleden, samen met chef Rogier van Dam. Hij kookte voorheen bij sterzaak De Posthoorn in Monnickendam.

Michelinster?

‘Het gaat heel goed met de zaak. Zeker de laatste driekwart jaar zitten we gewoon bijna elke avond vol. We doen ontzettend ons best en hebben veel plezier in wat we doen en onze gasten waarderen dat. Dat vind ik het belangrijkste.’ Lastage heeft 28 couverts.

Elise Moeskops kan zich niet voorstellen dat Lastage eind november gekroond wordt met een Michelinster. ‘Dat weet ik echt niet. Ik kan het me niet voorstellen. Maar je weet gewoon niet wat Michelin denkt. Het is zo schimmig. We hebben wel heel kort met een inspecteur gesproken, maar op de vraag of hij lekker had gegeten mocht hij niets zeggen. Hij heeft ons wel gevraagd naar onze ambities en toekomstplannen.’

Meer over de Bib Gourmands:

Reageer op dit artikel