nieuws

Lekker 2012: twee plaatsen verlies voor De Leest** in Vaassen

Restaurant

De Leest in Vaassen is twee plaatsen gezakt in de Lekker-ranglijst van 2012. Het tweesterrenrestaurant van chef-kok Jacob Jan Boerma zakt van de derde naar de vijfde plek.

Lekker 2012: twee plaatsen verlies voor De Leest** in Vaassen

‘De top in Nederland is breed, dan weet je dat je een keer kunt zakken’, aldus Boerma. ‘Twee plaatsen valt dan mee, dat hadden er ook meer kunnen zijn. Dit houdt me scherp en is goed voor mijn ontwikkeling.’

Over de actie van Lekker heeft Boerma niets dan lof. ‘Wat ze doen, is grandioos. Een actie die echt niemand had verwacht. In een maand vol met gidsen zijn ze nu toch maar mooi de eerste. Geweldige stunt! Ik ben echt blij met het feit dat ze erin zijn geslaagd de gids op een creatieve te manier presenteren.’

‘Vanochtend zat ik bij de Hanos aan de koffie en vertelde iemand dat ze op de radio had gehoord dat de ranglijst van Lekker weer was uitgelekt. Al snel bleek dat ze het gelukkig niet helemaal goed had begrepen.’

Boerma was gisteren gebeld door iemand van DHL met de vraag of hij morgen (vandaag, red.) aanwezig was, omdat ze een pakketje kwamen brengen. ‘Dat kwartje is nu gevallen. DHL belt nooit!’

Meer over Lekker 2012:

Reageer op dit artikel