nieuws

Librije vangt Kunz op na familievete

Restaurant

Topkok Niven Kunz, die door een hoogoplopende familievete niet meer kookt in sterrestaurant ’t Raethuys in Wateringen, is aan de slag gegaan bij De Librije in Zwolle. Het gaat om een tijdelijke baan ‘totdat de kou uit de lucht is’, laat Jonnie Boer van De Librije weten.

Librije vangt Kunz op na familievete

‘Ik hoorde van zijn problemen en heb toen contact met hem gezocht. Het is allemaal heel vervelend. Ik vind dat het voor zo’n jongen niet allemaal erger moet worden dan het is. Daarom heb ik gezegd kom een tijdje bij mij in de keuken werken’, aldus Boer woensdagochtend.

Met de overgang van Kunz naar De Librije keert de jonge topkok weer terug in de keuken waar hij het vak leerde. Na De Librije startte Kunz met ’t Raethuys een eigen restaurant in Wateringen.

Vorige week werd duidelijk dat een hoogoplopende familievete ten grondslag ligt aan de veelbesproken sluiting van het sterrestaurant in Wateringen. Niven Kunz ligt in de clinch met zijn ouders, waarmee hij gezamenlijk in een vof zat. In de vof zitten ook twee bedrijven van vader Arthur Kunz.

Niven Kunz bevestigt woensdagmiddag zijn komst naar De Librije en laat weten dat de kans dat hij weer terugkeert naar ’t Raethuys een stuk kleiner is geworden.

De jonge topkok doet tenslotte een oproep om niet met modder te gooien ondanks steunbetuigingen aan zijn adres op berichten over ‘t Raethuys. ‘Ik hoop dat het snel rustig wordt rondom mijn persoon, ’t Raethuys en het geschil met mijn ouders’, aldus Kunz.

Reageer op dit artikel