nieuws

‘Linnen dicht na vertrek chef-kok

Restaurant

Restaurant Linnen in Oisterwijk is dicht. Reden van de sluiting is een directe aftocht van de sinds kort aangestelde chef-kok Casimir Evens. Volgens Evens was er een onwerkbare situatie ontstaan door betalingsachterstanden richting leveranciers.

‘Linnen dicht na vertrek chef-kok

Evens meldt dat het restaurant gesloten is en sinds maandag te koop staat. De chef-kok was er net begonnen na het vertrek van voormalige eigenaar Ronald Tausch.

‘Ik begrijp er niets van hoe dit heeft kunnen gebeuren. Door financiële redenen ontstond er een onwerkbare situatie. De leveranciers leverden niet meer omdat ze niet werden betaald. Ik kon geen kant meer op en heb deze week ontslag genomen’, aldus Evens.

De nieuwe eigenaar van Linnen, Richard Grevinga van Grevinga Group Gastronomique, ontkent de sluiting maar wil niet ingaan op persvragen. Duidelijk is wel dat de website van Linnen offline is.

Evens zegt toe te zijn aan rust. ‘De afgelopen dagen heb ik al een paar aanbiedingen gehad, maar ik kies eerst voor rust. Ik wil straks wèl de goede keuze maken’.

Restaurant Linnen werd eerder dit jaar door Ronald Tausch en Alwin Houwing verkocht aan de Grevinga Group Gastonomique. Tausch, tweelingbroer van Thérèse Boer, vertrok kort daarna naar het Librije-concern in Zwolle. Houwing bleef nog even aan maar is sinds enkele weken niet meer werkzaam in Linnen.

Reageer op dit artikel