nieuws

Martin Fagel (75) overleden

Restaurant

Martin Fagel, één van de broers uit de beroemde Fagel-dynastie, is overleden. Fagel overleed op 75-jarige leeftijd in Zuid-Frankrijk. Martin Fagel runde vele horecazaken, waaronder het beroemde De Hoefslag, samen met zijn broer Gerard. Gerard Fagel werd er in 1989 vermoord.

Martin Fagel (75) overleden

Het overlijden van Martin Fagel wordt gemeld door de nieuwsbrief van Culisite. Fagel kampte al geruime tijd met zijn gezondheid. Een longontsteking is hem fataal geworden. Martin Fagel werd veelal de ‘zakelijke Fagel’ genoemd.

Na het afronden van de hotelschool in Den Haag begon Martin Fagel zijn horecaloopbaan bij de Holland-Amerika-Lijn. In de jaren zestig begon hij zijn eerste zaak in Laren, La Provence genaamd. Samen met zijn broer Paul in de keuken werd het een succes.

Martin Fagel ging verder met de bistro Provencal ‘met veel knoflooklucht in de zaak’, zo schrijft Culisite. Gevolgd door Bistro de la Forge en L’Entrecôte in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Met broers Gerard begon hij in 1983 Café de Paris in Utrecht in het pand waar de vorig jaar overleden broer Frans Fagel Chez Fancois runde.

Nadat Gerard Fagel al enige tijd bij De Hoefslag werkte, sloot Martin Fagel aan. De twee besloten in de tweede helft van de jaren tachtig dat er hotelkamers moesten komen bij De Hoefslag. Tijdens de bouw in 1989 werd Gerard Fagel door inbrekers doodgeschoten. Martin Fagel maakte de bouw af en verkocht de zaak. Met zijn echtgenote vertrok hij vervolgens naar Grasse in de Provence.

Martin Fagel wordt vrijdag 14 juli gecremeerd in crematorium ‘Den en Rust’ in Bilthoven.