Maxime Buitenhof in Den Haag maakt doorstart

Maxime Buitenhof in Den Haag maakt doorstart

Maxime Buitenhof blijft open. De failliete exploitatie is overgenomen door Pathé bioscopen. Volgens Pathé is het restaurant winstgevend.

Begin deze maand werd faillissement uitgesproken over Maxime Buitenhof. Het restaurant, gevestigd in de bioscoop van Pathé aan het Buitenhof, was net een half jaar open. De oorzaak van het flitsbankroet is nog niet duidelijk. Maxime-eigenaar Marcel van der Kleijn onthoudt zich van commentaar.

Volgens Pathé-woordvoerder Youry Bredewold was er een cash-flow probleem in de gehele Maxime Groep. 'Maar met het restaurant in Buitenhof is niets aan de hand. Het loopt fantastisch vanaf het begin. Wij hopen dat Marcel van der Kleijn in staat is de andere vestigingen van een faillissement te behoeden. Doordat Buitenhof niet meer onder de Maxime Groep valt, geeft dit wellicht wat lucht.'

Samen met tussenhuurder Martin Haak heeft Pathé de exploitatie overgenomen van Van der Kleijn. De twee nieuwe exploitanten hebben ook de crew overgenomen, waaronder chef Marco van Rutten (Beluga, Seinpost en Calla’s) en bedrijfsleider/sommelier Casper van Dort. Pathé heeft het recht om de naam Maxime te blijven voeren. 'Voor de gasten zou het verwarrend zijn als we die naam nu zouden veranderen,’ aldus Bredewold.

Voor de gast verandert er volgens Bredewold niets. 'Sterker: ik denk dat het product beter wordt. Investeringen die door de vorig exploitant niet zijn gedaan, gaat Pathé nu alsnog doen. Zoals het verfraaien van het terras met parasols en olijfbomen.’