nieuws

Medical Cooking Challenge

Restaurant

Een uitdaging voor koks om te koken voor patiënten met specifieke eetwensen. Zo wordt de Medical Cooking Challenge aangekondigd. De Challenge vindt plaatst tijdens het Food4You-festival in Wageningen, op 8 oktober.

Medical Cooking Challenge

‘Wat kook je voor iemand die getroffen is door een ziekte?’, vraagt de organisatie die bij projectbureau De Vale Ouwe in Vorden ligt, zich af. ‘Medical Cooking brengt kookkunst, voedingsleer en medische wetenschappen bij elkaar in een experimentele setting.’

Concrete problemen

Het doel van de Challenge is om op basis van vijftig concrete problemen van patiënten en cliënten de grenzen te verkennen van de ideale medisch-verantwoorde maaltijd. ‘Daarbij staan beleving, culinair excelleren en medisch wetenschappelijke onderbouwing centraal.’

Uitdaging

Medical Cooking is een vondst van biomedisch wetenschapper Marco D’Agata, die eerder de Nationale Zorgvernieuwingsprijs won. In het project wordt samengewerkt met de Universiteit Wageningen, LOC Zeggenschap in Zorg en het Koksgile.

Meer informatie, ook over deelname, op www.medicalcooking.nl.

Reageer op dit artikel