nieuws

‘Michelin-killer’ in de verkoop

Restaurant

Restaurant Ostend Queen in de Belgische kustplaats Oostende staat in de etalage. De zaak was begin vorig jaar culinaire wereldnieuws toen het van Michelin een Bib Gourmand kreeg, terwijl het tijdens de inspectieronde nog niet open was. De ‘Michelin-killer’ zorgde ervoor dat Michelin alle gidsen uit de handel haalde.

‘Michelin-killer’ in de verkoop

Michelin gaf Ostend Queen begin vorig jaar een Bib Gourmand uit respect voor de Belgische topkok Pierre Wynants, die de brasserie opzette. Wynants geniet bij onze zuiderburen grote bekendheid als culinaire vader van de Brusselse driesterrenzaak Comme chez soi.

De vermelding van Ostend Queen in de Michelingids werd al snel een schandaal. Met als gevolg dat Michelin alle Benelux-gidsen uit de handen haalde. Enkele weken en vele extra kosten later lag de goede gids in de winkel.

Voorzitter Bart Bronders van het autonoom gemeentebedrijf stadsvernieuwing Oostende bevestigt de verkoopplannen in de krant Het Volk. ‘Onze rol is uitgespeeld. We hebben de horecazaken uit de grond gestampt en gepromoot als een bestemming. Ze zijn nu een succes, waardoor we ze kunnen doorverkopen’, aldus Bronders, die eraan toevoegt ervoor te waken dat het huidige niveau behouden blijft.

Ostend Queen is inmiddels vijftien maanden open. In 2005 werd nog een verlies van 695.000 euro gedraaid, veroorzaakt door opstartkosten en investeringen. Dit jaar wordt er al een winst begroot van ruim 200.000 euro. Het restaurant wordt nu al gezien als een daverend succes van Wynants en Oostende.

Over de verkoopprijs is nog niets bekend. Deskundigen melden dat het om vele miljoenen gaat. Het gaat bij de verkoop niet om het gebouw, maar om de naam en overname van de exploitatie. Het restaurant is gevestigd op het dak van het kursaal van Oostende.

Reageer op dit artikel