nieuws

Mirabelle Breda terug op culinaire sterkte

Restaurant

Mirabelle Breda is terug op culinaire sterkte. Het nieuwe keukenteam van Restaurant Landgoed Mirabelle heeft de ambitie om eerst de top 500 van Lekker binnen te komen om vervolgens door te stomen naar de top 100 ranglijst.

Mirabelle Breda terug op culinaire sterkte

Chef-kok Thomas van Santvoort, afkomstig van De Fuik in Aalst, en Jan Fassaert van The Dutch, Solo en Inter Scaldes**, dromen samen al van een Michelinster. Eigenaar Trudi Splinter-Verstegen wil die ambitie echter nog niet uitspreken. ‘We willen wel weer naar de top van Nederland. Maar met een ster gaan we ook veel klandizie verliezen. Wij trekken heel veel gasten uit de farmaceutische industrie. En zij mogen met relaties niet dineren in sterzaken. Maar dat we geen ster willen, zeg ik niet. Het klantverlies zal ook weer goedgemaakt worden.’

Van Santvoort en Fassaert krijgen hulp bij hum ambities van sous-chef Laurens van der Pol en zijn broer die chef de parti is. Beiden zijn afkomstig van De Fuik. Ron Verhagen, voormalig sommelier van het failliete Linnen, versterkt het team als maitre-sommelier. Fassaert zelf is maitre d’Hotel.

Heropening Landgoed

Mirabelle maakte afgelopen jaren een roerige tijd door. Na een faillissement in 2009 kocht Trudi Splinter het landgoed om in januari 2010 weer te heropenen. Niet meer met én een restaurant én een brasserie.

‘Twee concepten onder een dak met ook nog eens dezelfde ingang? Gasten bleven gewoon hangen in de brasserie. Daar zijn we vanaf gestapt. Sindsdien hebben we ontzettend veel klandizie uit de zakelijke markt. Ook omdat we op maandag open zijn. De lunch is voor ons rustig als we niet tien tot twaalf tafels bezet hebben. Er is in Breda naast Wolfslaar gewoon ruimte voor meer culinair niveau.’

Meer vestigingen

Niet alleen in Breda overigens, zo voegt Splinter toe. Mirabelle valt onder onze Santé groep en de formule zoals die nu is, zouden we op meer locaties kunnen neerzetten. Landelijke locaties met voldoende parkeerruimte. Heel concreet zijn de uitbreidingsplannen echter nog niet. De eerste stap is echter genomen met het op sterkte brengen van het keukenteam van Mirabelle, zegt Splinter.

Het restaurant biedt een lunchmenu aan vanaf 38,50 euro, dineren (3 gangen) kan vanaf 45 euro. De wijnkaart omvat 420 wijnen.

* Lekker 2012 is op woensdag 25 oktober verschenen, Mirabelle was daarin (nog) niet opgenomen.

Reageer op dit artikel