nieuws

Moestuin voor Bolenius op Zuid As

Restaurant

Het Amsterdamse restaurant Bolenius van Luc Kusters en Xavier Giesen heeft vanaf zondag 17 april haar eigen moestuin, midden op de Zuid As.

Moestuin voor Bolenius op Zuid As

De groentetuin van 1 hectare ligt aan de vol op in ontwikkeling zijnde Zuid As van Amsterdam. Grond is in dit gebied vol kantoren en flats kostbaar en gewild goed. ‘Dit stuk lag braak en we hebben het in bruikleen gekregen’, vertelt chef-kok en mede-eigenaar Luc Kusters. Zondag 17 april gaan de eerste 3000 planten de grond in. De tuin ligt op loopafstand van restaurant Bolenius. ‘We gaan er onder meer bloemkool, venkel en kruiden verbouwen.’

Kusters en zijn collega’s zijn van plan om de groenten in de vorm van de restaurantnaam te poten zodat ‘Bolenius’ voor de overvliegende vliegtuigen en vanuit de omringende kantoren en flats te zien is. De tuin en het restaurant liggen onder de aanvliegroute van luchthaven Schiphol.

Tegelijk met het poten van de planten op 17 april, gaat midden voor de deur van het restaurant de eerste, maandelijkse markt met ambachtelije producten onder de naam ‘De Pure Markt’ van start op het George Gershwinplein.

In nummer 13 van Misset Horeca welke 22 april 2011 verschijnt, staat Luc Kusters centraal in de culinaire rubriek Misset Kooktalent.

Reageer op dit artikel