MSC beste keurmerk voor duurzame vis

MSC beste keurmerk voor duurzame vis

MSC is het beste keurmerk voor duurzame wilde vis. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd in opdracht van het Wereld Natuur Fonds naar certificeringsprogramma's.

MSC is het beste keurmerk voor duurzame wilde vis. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd in opdracht van het Wereld Natuur Fonds naar certificeringsprogramma’s.

In deze studie zijn zeven certificeringprogramma’s onderzocht aan de hand van criteria opgesteld door het WNF. Deze criteria zijn bepalend voor gezonde zeeën en oceanen. De MSC voldeed aan ruim 95 procent van de eisen van deze criteria.

‘Maar zelfs MSC is nog niet perfect. Er zijn over de hele linie nog verbeteringen nodig willen alle ecolabels voor vis ook echt waarmaken wat ze beloven’, aldus het WNF.

Alle andere geëvalueerde programma’s - Naturland, Friend of the Sea, Krav, AIDCP, Mel-Japan en Southern Rocklobster - schieten tekort op hun bijdrage aan duurzame visserij en gezonde oceanen.

‘De uitkomsten brengen ernstige tekortkomingen in een aantal ecolabels aan het licht. Ze roepen twijfel op over hun algehele bijdrage aan een doelmatig visserijbeheer en duurzaamheid’, aldus een woordvoerder van het WNF.