nieuws

Nederlandse topkok klaar voor Michelin Hongkong

Restaurant

Een melding in de nieuwe Michelingids voor Hongkong en Macau voor de Nederlandse topkok Richard Ekkebus zou een bekroning zijn op zijn werk in Azië. Ekkebus, chef-kok van The Landmark Oriental Hotel in Hongkong, laat MissetHoreca.nl weten een jaar geleden al voorbereidingen te hebben getroffen op de komst van de gids.

Nederlandse topkok klaar voor Michelin Hongkong

Richard Ekkebus zegt goed te begrijpen wat het zakelijke belang is van de gids. ‘Daarom hebben we een jaar geleden toen bekend werd dat de gids er zou komen, onmiddelijk een goed plan gemaakt voor ons restaurant Amber. We hebben de teams versterkt en details uitgewerkt.’

‘Ik denk niet dat de gids de opinie van de Hongkong-Chinees onmiddelijk zal beïnvloeden, maar de internationale reiziger en expats in Hongkong zullen naar de gids uitkijken’, aldus Ekkebus.

Richard Ekkebus, die in Nederland en Begië is diverse sterzaken werkte, zegt een goed idee te hebben wat Michelin verwacht en zoekt. ‘In mijn opinie zullen we na een lang tijd van moleculair koken weer terug gaan naar mooie topproducten met echte texturen en mooie volle smaken, bereid in een moderne lichte keuken waar techniek goed beheerst wordt op een consistente wijze’.

Enkele dagen geleden maakte Michelin bekend dat het eind van het jaar met een Michelingids voor Hongkong en Macau komt. Het is de tweede gids voor Azië. Vorig jaar werd de befaamde culinaire gids geïntroduceerd in Tokio waarbij er flink werd gestrooid met sterren.

Reageer op dit artikel