nieuws

Nieuwste Giphart-boek over Sergio en Jonnie

Restaurant

In Librije’s hotel is het nieuwste boek ‘Eten, drinken en slapen’ van Ronald Giphart gepresenteerd. Hij liep er voor enkele weken stage in de driesterrenkeukens van Jonnie Boer en Sergio Herman.

Nieuwste Giphart-boek over Sergio en Jonnie

‘Koken op het hoogste niveau is een meedogenloos beroep’, aldus Giphart in het voorwoord van zijn boek. ‘Er kleeft niets romantisch aan de keiharde overlevingsstrijd die koks iedere lunch, ieder diner moeten voeren.’

Volgens Sergio Herman tegenover Missethoreca.nl heeft hij graag zijn medewerking verleend aan het boek om eens de gasten in het restaurant te laten zien hoe het er in de keuken aan toegaat. ‘Ze zullen weer beseffen dat wij keihard werken om echte kwaliteit op tafel te zetten.’

Jonnie Boer heeft Giphart dan ook niet gespaard. ‘Hij vertelde me dat hij zichzelf via de voeg van de tegels naar het afvoerputje zag lopen. Zo diep ging hij.’

Het boek kwam tot stand op initiatief van de sterrenkoks die de schrijver uitnodigden in hun keuken. Volgens Giphart: ‘Alsof sir Alex Ferguson vroeg of ik een tijdje wilde meetrainen met het eerste van Manchester United.’

Tip

Bekijk hier de video over de boekpresentatie.

Reageer op dit artikel