nieuws

Oproep deelname Copa Jerez 2009

Restaurant

The Wine and Food Association roept chefs en sommeliers op deel te nemen aan de Copa Jerez 2009. Bij deze wedstrijd gaat het om verrassende, innovatieve en smaakvolle wijn-spijscombinaties met Vinos de Jerez.

Oproep deelname Copa Jerez 2009

Organisator The Wine and Food Association roept chefs en sommeliers op om hun sherry-spijscombinatie zonder receptuur te mailen. Dit kan tot uiterlijk 7 oktober. Deelnemers ontvangen daarna een uitnodiging om hun combinaties te presenteren aan een professionele jury.

Geïnteresseerden moeten rekening houden met drie combinaties die gepresenteerd en gemotiveerd moeten worden. Dat zijn:

1. Gerecht in combinatie met een droge Sherry: Fino of Manzanilla.

2. Gerecht in combinatie met een Sherry met oxidatieve rijping: Oloroso, Amontillado, Palo Cortado, VOS of VORS.

3. Gerecht in combinatie met een zoete of semi zoete Sherry: Medium, Cream, Pale Cream, Sweet Olorose, PX of Moscatel.

Vorig jaar ging de hoofdprijs van deze internationale wedstrijd naar Nederland. Jarno Eggen en Cindy Borger, destijds werkzaam voor restaurant De Lindenhof in Giethoorn, waren verantwoordelijk voor het Nederlandse succes.