nieuws

Overvalgolf Chinese restaurants zeer opvallend

Restaurant

Liping Lin noemt de overvalgolf op Chinese restaurants op het Zeeuwse Walcheren ‘zeer opvallend’. Voor de sectormanager van Koninklijke Horeca Nederland is het een nieuwe situatie. In korte tijd werden vier eetgelegenheden in dit segment overvallen.

Overvalgolf Chinese restaurants zeer opvallend

In een tijdsbestek van vier weken werden op Walcheren in Zeeland vier Chinese restaurants overvallen. Een nieuwe situatie voor sectormanager Liping Lin van Koninklijke Horeca Nederland, zo vertelt ze aan PZC.

Volgens Lin komt het wel vaker voor dat Chinese restaurants het doelwit zijn van overvallers, maar niet meer dan andere restaurants en andere horecazaken. KHN adviseert maatregelen te nemen om overvallen te voorkomen en de impact ervan te beperken.

De eerste overval vond plaats op maandag 20 februari in Vlissingen. Donderdag 1 maart was een Chinees restaurant in Oost-Souburg het slachtoffer en vier dagen later was er een overval in Middelburg. De laatste vondt zondag 18 maart plaats in Koudekerke.

De politie heeft een signalement van de dader in Koudekerke. Of de vier overvallen zijn uitgevoerd door dezelfde persoon, is nog niet bekend. Inmiddels zijn tientallen tips binnengekomen.