nieuws

Pieter Smits lid van VLAG

Restaurant

Pieter Smits, oud-eigenaar van Hostellerie De Hamert in Wellerlooi, heeft zich aangesloten bij de Vereniging Les Amis Gastronomique (VLAG), een organisatie bestaande uit hoofdzakelijk gepensioneerde topkoks.

Pieter Smits lid van VLAG

Smits is gevraagd door de VLAG en is sinds de laatste vergadering officieel lid. Volgens de VLAG heeft Smits zijn culinaire en gastvrije sporen ruimschoots verdiend.

Pieter Smits was jarenlang eigenaar van Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. In 2004 droeg hij het bekende horecabedrijf over aan zijn zoon Roger en schoondochter Monique.

Naast voormalig eigenaar van Hostellerie De Hamert heeft Smits in zijn rol als voorzitter van de Confrérie de l’Asperge de populariteit van de asperges vergroot. Verder was hij onder meer vijf jaar lang voorzitter van de Alliance Gastronomique.

De VLAG bestaat uit zeven toprestaurants die hun sporen in het vak ruimschoots hebben verdiend. Het zijn Joop Braakhekke, Fons van Groeningen, Constant Fonk, Paul Stevens, Kees Boudeling, Cees Helder en dus Pieter Smits. Een van de VLAG-leden van het eerste uur Leo van Eeghem overleed in maart 2009.

Reageer op dit artikel