Eggen laat weten op 1 oktober de sleutel te krijgen. ‘We hebben één maand voor de verbouwing, maar dat gaat wel lukken. Later, in januari wanneer, gaan we de kruidentuin bij de zaak uitbreiden met een groentetuin.’
Het restaurant van de in De Lindenhof in Giethoorn groot geworden Eggen en Borger gaat werken met toegankelijke producten. ‘Dat kunnen streekproducten zijn, maar ook verse producten uit andere gebieden. Zoals makreel en schelvis. Het moet een restaurant worden waar gasten gezellig en lekker kunnen eten’.
De Groene Lantaarn is op dinsdag na elke dag van de week open. ‘Voor lunch en diner. Zo gaan we een “one hour lunch” draaien waarbij gasten binnen een uur een tweegangenlunch inclusief wijn en koffie kunnen nuttigen’.
Voor Eggen en Borger, die nog wat personeel zoeken in de keuken en in de bediening, is het allemaal ‘heel spannend’. Eggen: ‘We hebben een fantastisch goede baan bij De Lindenhof en mooi eigen huis. Dat geven we allemaal op. Maar dit is een droom’.
Het ondernemingsavontuur betekent dat de Eggen en Borger niet vaak meer te zien zijn als deelnemers van vakwedstrijden. ‘Nog één keer de Wynand Vogel Bokaal hier in de buurt en dan is het echt voorbij met wedstrijdkoken’.
Inmiddels heeft Eggen de menukaart al bijna compleet. Daarop staan onder andere als voorgerecht gemarineerde makreel met tomaat, inktvis, knoflook en peterselie. Als hoofdgerecht onder meer spare-ribs met ganzenlever, meloen en gesoufleerde aardappeltjes. En als dessert luchtige koffie-kerrie met puree van pruimen, gekarameliseerde rijst en specerijenkoekjes.