nieuws

Restaurant loopt duizenden euro’s mis

Restaurant

Doordat de Grotestraat in Waalwijk al enkele weken ten behoeve van rioleringswerkzaamheden is opengebroken loopt eigenares Yu Lian van Chinees restaurant De Lange Muur duizenden euro’s omzet mis.

Restaurant loopt duizenden euro’s mis

Het restaurant ontvangt normaal gesproken veel gasten van campings in Kaatsheuvel. Die blijven nu allemaal weg. De afhaalservice biedt in deze geen soelaas. Ook die is met de auto moeilijk bereikbaar.

Naast het restaurant komen winkeliers in de problemen. Sommigen zijn de wanhoop nabij. ,,Ik heb mijn groenteafdeling maar helemaal gesloten”, zegt eigenaar Uzger Battaci van de Turkse bakker Bayburt. ,,Mijn omzet is gedaald tot ongeveer een kwart. Als dit nog lang duurt, ben ik failliet.’’

De werkzaamheden lopen een maand achter op schema en zullen nog minstens twee weken duren, aldus een woordvoerder van de gemeente. Wethouder Jan van Groos laat weten dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.