nieuws

Restaurant Wolfslaar pakt dessertprijs

Restaurant

De Roussillon Dessert Trophée 2007 is gewonnen door restaurant Wolfslaar uit Breda. Wolfslaar liet enkele Michelinrestaurants achter zich in de finale van de dessertwedstrijd op Wine Professional in het RAI-complex in Amsterdam.

Restaurant Wolfslaar pakt dessertprijs

Wolfslaar rekende af met de overige finalisten Ciel Bleu, ’t Schulten Hues en Minivitus. Het restaurant uit Breda maakte de meest perfecte combinatie tussen een Vin Doux Naturel uit de Roussilon en een dessert.

Staat als een huis

De jury was onder de indruk van de prestatie van Wolslaar. ‘Je ziet duidelijk dat ze het dessert al eigen hebben gemaakt. Ze hebben goed over de presentatie nagedacht. Het staat als een huis en de combinatie met de Mas Amiel was zeer spannend’, aldus jurylid Simon Veldman, in het dagelijks leven sommelier bij het Amsterdamse toprestaurant Vermeer.

Wolflaar won de wedstrijd met een Delice van Manjari-chocolade en amarenekersen, gecombineerd met de dessertwijn Mas Amiel Cuvée Spéciale 10 Ans d’Age. De jury was ook erg te spreken over de inzendingen van de andere finalisten. De jury stelde dat het niveau van de deelnemers dit jaar hoog was.

Reageer op dit artikel