nieuws

Site geeft wijn-spijsadvies op maat

Restaurant

De website www.winewinewine.com is volgens de makers de eerste kunstmatig intelligente wijn-spijsadviseur op internet. Het systeem achter de site is getraind op algemene smaak- en geurindicaties van wijnen om zo het perfecte wijnadvies te geven bij gerechten.

Site geeft wijn-spijsadvies op maat

Winewinewine.com is momenteel een beta-versie, laat Cor Balfoort van de site weten. De site geeft op basis van een verregaande selectie voor hoofdingrediënt en hoofdbereidingswijze een wijnadvies op maat.

‘Het systeem is getraind op algemene smaak- en geurindicaties van waar een klassiek voorbeeld van een bepaald wijntype naar behoort te smaken. Er wordt op geen enkele wijze gestuurd naar bepaalde individuele wijnen of leveranciers’, aldus Balfoort.

Balfoort vervolgt: ‘Wel kan de gebruiker een resultaat verfijnen naar wijnen die te koop zijn, wijnen met proefnotities en wijnen die hij in eigen kelder heeft. In de toekomst komen daar ook nog prijscategorieën bij’.

Cor Balfoort spreekt van een unieke online wine tool. ‘Er wordt weliswaar op meer plaatsen aan online wijn-spijsadvies gedaan, maar geen enkel van die tools bezit de dynamiek en kwaliteit van onze tool’.

Momenteel is het mogelijk om te kiezen tussen vis en vlees. Balfoort hoopt binnen een aantal maanden dit uit te breiden met vegetarisch, kaas en dessert.

Reageer op dit artikel