nieuws

Sterchef Lars van Galen verlaat De Bloemenbeek

Restaurant

Lars van Galen verlaat landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. De kersverse sterchef neemt samen met Richard van den Hoeven de exploitatie over van tuindorphotel en restaurant ’t Lansink in Hengelo.

Sterchef Lars van Galen verlaat De Bloemenbeek

Van Galen en Van den Hoeven, lid van het management van De Bloemenbeek, nemen de exploitatie per 1 maart over van Ton en Christ’l Kouwenberg, die na zeven jaar met pensioen gaan. Ze gaan zich met het hotel richten op de particuliere en de zakelijke markt.

Het hotel heeft veertien kamers en vier zalen voor vergadering en bijeenkomsten. Het restaurant beschikt over een Bib Gourmand, een Lekker-notering en 13 punten in GaultMillau.

Bernard ten Doeschot van Hotel ’t Lansink Beheer, de vastgoedeigenaar van het hotel, spreekt de hoop uit met de komst van Lars van Galen in de toekomst een Michelinster binnen te kunnen halen.

Succesvol

Succesvol wedstrijdkok Lars van Galen doet de laatste tijd flink van zich spreken. Hij won vorig jaar de Gouden Koksmuts, ontving in november een Michelinster, won diezelfde maand de prestigieuze internationale kookwedstrijd Prix Taittinger en is lid van het Nationaal Team van het Koksgilde. Maandag werd De Bloemenbeek door Euro Toques benoemd tot Restaurant van het Jaar.

Door de overname verliest De Bloemenbeek-eigenaar Raymond Strikker twee medewerkers. Strikker: ‘Beide heren hebben bij De Bloemenbeek veel ondernemersvaardigheden opgedaan. Waar mogelijk gaan we in de toekomst samenwerken om de regio nog meer op de kaart te zetten.’

Van Galen en Van den Hoeven gaan de keuken in de zomer aanpassen en vernieuwen. Van Galen: ‘In de keuken is straks ruimte voor kookclubs en komt een chef’s table.’