nieuws

Sterkoks kiezen massaal voor biologisch

Restaurant

Tweederde van de restaurants met één of meerdere Michelinsterren in ons land kookt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten. Dierenwelzijn, milieu en smaak zijn de reden van deze keuze. Dat blijkt uit een onderzoek onder alle 83 sterrestaurants in Nederland.

Sterkoks kiezen massaal voor biologisch

Het gaat om onderzoek van het VARA radioprogramma Vroege Vogels. De meeste chef-koks vinden dat biologische producten zoals vlees en groente een betere smaak hebben. Daarnaast zijn ze van hogere kwaliteit dan de niet-biologische equivalenten.

97 Procent van de sterkoks koopt regelmatig biologische producten, blijkt uit het onderzoek. Tweederde kiest zoveel mogelijk voor biologische ingrediënten. Vooral vlees, groenten en fruit zijn populair.

Een kwart van de restaurants zeg volledig ’om’ te zijn. Daarbij onder andere De Librije in Zwolle, De Lindenhof in Giethoorn, ’t Brouwerskolkje in Overveen, Beluga in Maastricht, De Bokkedoorns in Overveen, Apicius in Bakkum en Da Vinci in Maasbracht.

Het onderzoek is verricht onder alle 83 restaurants met één of meerdere sterren. 78 Koks gaven inzage in hun inkoopbeleid, twee gaven onvolledige informatie, twee weigerden en één restaurant is inmiddels gesloten. Slechts één restaurant meldde niet biologisch in te kopen.

Reageer op dit artikel