nieuws

Treeswijkhoeve verrast door succes afhaalmaaltijden

Restaurant

Dick Middelweerd, chef-kok van sterzaak De Treeswijkhoeve in Waalre is verrast door het succes van zijn onlangs gestarte maaltijdservice Trees voor Thuis. Hij heeft twee extra chefs aangetrokken en er ligt een plan voor een extra keuken op het terrein van de Treeswijkhoeve.

Treeswijkhoeve verrast door succes afhaalmaaltijden

‘Het gaat echt zo goed! Nu verkopen we ongeveer dertig maaltijden per dag maar er is heel veel vraag vanuit de zorg,’ zegt Dick Middelweerd (47) tegen Missethoreca.nl.

De chef worstelt met de vraag hoe groot Trees voor Thuis kan worden. ‘Nu maken we alles nog in de keuken van de Treeswijkhoeve. Met name door de week, als het in het restaurant wat minder druk is. Maar de Treeswijkhoeve zelf mag er niet onder lijden.’

Extra keuken

Vandaar dat de ondernemer al twee extra chefs heeft aangetrokken die in september beginnen en ook een vergunning heeft aangevraagd bij de gemeente om een schuur op het terrein te verbouwen tot eigen keuken voor Trees voor Thuis.

‘Als ik inga op alle aanbiedingen uit de zorg – onder meer van ZuidZorg, een grote regionale speler die in totaal meer dan 4.000 maaltijden per dag verzorgt – dan kan ik het in onze bestaande keuken niet meer aan.’ Maar Middelweerd wil rustig van start gaan en geen overhaaste stappen nemen.

‘Sommige gesprekspartners willen morgen al we van start gaan. Maar wij hebben meer voorbereidingstijd nodig. Menukeuze, seizoensinvloeden, dieetwensen. Het logistieke verhaal. Dat speelt allemaal mee.’

Dick Middelweerd startte onlangs met afhaalmaaltijden uit passie voor gezondheid. Hij verafschuwt fastfoodeten – met veel vet en suiker. ‘Ik ben daar altijd mee bezig geweest. En nu heb ik daar iets op gevonden. Ook vanuit ondernemersoogpunt.’

Reageer op dit artikel