nieuws

Tsjechische primeur: Michelinster voor lokale chefs

Restaurant

Voor het eerst hebben twee Tsjechische chef-koks een Michelinster ontvangen. Het gaat om Oldrich Sahajdak van La Degustation Bohême Bourgeoise en Roman Paulus van het Alcron restaurant van het Radisson hotel, beide in Praag.

Tsjechische primeur: Michelinster voor lokale chefs

De Praagse restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise en Alcron, het restaurant van het Radisson-hotel, hebben een Michelinster gekregen in de gids die deze week is verschenen. Dat meldt dagblad Trouw op de website. Beide Praagse eetgelegenheden worden gezien als de beste van de afgelopen jaren in het land.

Restaurant Alcron wordt geleid door chef-kok Roman Paulus, die is gespecialiseerd in visgerechten. Zijn collega Oldrich Sahajdak van La Degustation Bohême Bourgeoise staat bekend om zijn traditionele Tsjechische gerechten.

In 2008 was het Allegro restaurant in het Four Seasons-hotel in Praag de eerste Tsjechische eetgelegenheid die een Michelinster ontving. Deze stond echter onder leiding van de Italiaanse chef-kok Andrea Accordi. Hij ontving drie keer een ster en verhuisde vorig jaar naar Sint Petersburg in Rusland.

Reageer op dit artikel