nieuws

Twee grootmeesters ontmoeten elkaar

Restaurant

Paul Bocuse is twee dagen in Nederland. Bij de komst van de Franse grootmeester veert heel culinair Nederland op. Zelfs Jonnie Boer kwam opdraven om Bocuse de hand te schudden en een handtekening te vragen.

Twee grootmeesters ontmoeten elkaar

Chef-kok Alain Caron trad bij de ontmoeting op als tolk. Hij spreekt de talen, en kent zowel Bocuse als Boer goed.

‘De sfeer tussen de twee was heel relaxed, ondanks het charisma van Bocuse’, aldus Caron. ‘Je zag dat de twee enorm veel respect voor elkaar hebben. Bocuse noemde Boer zelfs een briljant chef, ook omdat in het buitenland veel over het koppel Jonnie en Thérèse gesproken wordt.’

Boer vroeg Bocuse een handtekening te zetten op een stukje plafond van zijn nieuwe kookschool in Librije’s Hotel. Hij wil daar een plafond met alleen maar handtekeningen van sterrenchefs.

Ook zegde Bocuse aan Boer en Caron toe te helpen met het op poten zetten van een internationaal culinair congres, wat volgend jaar in Zwolle gehouden moet worden.

Bocuse is hier op uitnodiging van keukenapparatuur-producent Cuisinart, die nu een professionele serie voor de consument lanceert. Bocuse is al jaren ambassadeur voor Cuisinart.

Reageer op dit artikel