nieuws

Twee toptalenten naar Elzenduin

Restaurant

Erik Smit (34) van Hotel de l’Europe in Amsterdam en Allard Sieburgh (38) van onder andere tweesterrenrestaurant De Zwethheul gaan naar Hotel-restaurant Elzenduin in Ter Heijde aan Zee.

Twee toptalenten naar Elzenduin

Beide talenten gaan per 1 juli aan de slag. Ze vormen met eigenaar en chefkok Marco Westmaas de driehoek waarop Elzenduin steunt.

De toptalenten zijn aangetrokken om het nieuwe restaurant en het grootscheeps verbouwde hotel verder vorm te geven. ‘Met Allard Sieburgh en Erik Smit ga ik een nieuwe basis leggen voor de toekomst. Het geeft mij de ruimte om mij nog verder creatief te ontplooien’, aldus Marco Westmaas.

Sterren

Smit en Sieburgh werkten eerder vier jaar samen in restaurant De Zwethheul** en kijken uit naar hun hereniging. Allard Sieburgh zal zich gaan bezighouden met het samenstellen van de wijnkaart en het aansturen van de restaurants. ‘Ik ga al mijn gastvrije fantasie verwezenlijken bij de verschillende restaurants, zegt Sieburgh.

Erik Smit zal de algehele leiding van het bedrijf in handen nemen. ‘Het is een uitdaging om dit eigenzinnige bedrijf verder uit te bouwen’, zegt Smit. Marco Westmaas blijft het creatieve brein van Elzenduin.

Bekijk hier een videoverslag van Marco Westmaas.

Meer restaurant-transfers