nieuws

Voorspelling: derde ster voor Inter Scaldes

Restaurant

Jannis Brevet patron-cuisinier van Inter Scaldes in Kruiningen kan 28 november rekenen op een derde Michelinster. Tenminste, dit voorspellen zijn collega-chefs. De Kromme Watergang in Hoofdplaat wordt het vaakst genomineerd voor een tweede ster en Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam maakt de meeste kans op zijn eerste ster.

Voorspelling: derde ster voor Inter Scaldes

Dit blijkt uit een enquête van Alle Toprestaurants onder zestien sterrenkoks. De bekroning met een derde ster zou Inter Scaldes te danken hebben aan de ‘stabiele topkwaliteit’ (André van Doorn van Kasteel Heemstede) en het constante streven naar perfectie (Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve).

Hoogste niveau

Ook Peter Koehn van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven is lovend over Inter Scaldes. ‘Draait al jaren op het hoogste niveau’, zo zegt Koehn.

De Kromme Watergang

De Kromme Watergang van Edwin en Blanche Vinke oogst lof van tweesterrenchef Ron Blaauw. ‘Ambitieus en heel goed.’ Ook Erik van Loo denkt dat De Kromme Watergang grote kans maakt op de tweede ster. ‘Opereert al vijftien jaar op grote hoogte’.

Martijn Kajuiter voorspelt vanuit Ierland ook een tweede ster voor Edwin Vinke. ‘Hij heeft een compleet eigen unieke signatuur en een filosofie waar hij zich erg consequent aan houdt.’ Kajuiter is in Ierland in bezit van een ster voor het restaurant van het Cliff House Hotel.

Bolenius en Pure C

Luc Kusters scoort lof van zijn collega’s onder meer vanwege zijn goede team. ‘Zij weten hoe het werkt’, aldus Tonny Berendsen van De Kromme Dissel in Heelsum. Ook Pure C van Sergio Herman wordt meerdere malen genoemd als kanshebber voor de eerste ster.

Paul van de Bunt van De Leuf** in Ubachsberg heeft aan geen voorspelling te willen doen. ‘Heb dit jaar niet de kans gehad om bij alle collega’s te eten en dat zou wel moeten om een voorspelling te kunnen doen.’