Wageningense professor onderzoekt of vis gezond is

Wageningense professor onderzoekt of vis gezond is

Wageningen University heeft per 1 juni een onderzoeksopdracht gegeven aan professor Joop Luten om een onderzoek te starten naar vis als gezond voedsel voor de mens.

Het gaat om een nieuwe leerstoel Seafood die professor Joop Luten heeft gekregen van de Wageningse Universiteit.

Smaak en geur

Hij zal zich richten op de samenhang tussen het voedingsdieet van vissen aan de ene kant en de smaak en de geur van vis als gezond voedsel voor de mens aan de andere kant. De productie van vis in de aquacultuur, de voorkeur van de consument voor verse en voedzame vis zullen daarbij worden meegewogen.

De leerstoel Seafood wordt gefinancieerd door IMARES, het instituut voor marien ecologisch onderzoek van Wageningen UR.

Luten is afgestudeerd in de analytische en levensmiddelenchemie. Momenteel is hij European Business Developer bij Nofirma (Het Noorse Instituut voor voedsel, visserij em aquacultuur onderzoek in Tromsø, Noorwegen. Daarnaast werkt hij voor IMARES in IJmuiden.