nieuws

Webshop voor sterwijnen voor thuis

Restaurant

Nederland heeft een nieuwe wijnwebsite die alleen wijnen aanbiedt die in sterrestaurants worden geschonken. ‘De beste sommeliers van Nederland bepalen het assortiment van onze wijnsite,’ zeggen de makers van Sterwijnenthuis.nl.

Webshop voor sterwijnen voor thuis

De online wijnwinkel is vorige week van start gegaan. Per wijn staat vermeld in welke restaurants deze wordt geschonken. Wijnkaarten van de sterrestaurants vormen de bron van Sterwijnenthuis.nl. Naast Michelinrestaurants staan er ook wijnen op van restaurants uit de Top 100 van Lekker en uit de Gault Millau.

‘Wij bieden alleen wijnen aan die in de beste restaurants van Nederland worden geschonken. Consumenten worstelen vaak met de vraag wat een goede wijn is. Wij verkopen de keuze van de beste sommeliers van Nederland,’ zegt mede-eigenaar Gijs den Hollander.

Restaurant Wolfslaar

Sommelier Lennaert Lonterman van sterrestaurant Wolfslaar is blij met het initiatief. ‘Hoe vaak komt het niet voor dat je lekker hebt gedineerd met mooie wijnen en dan thuis komt en dan niet meer weet welke wijnen er zijn geschonken? Dankzij deze site kun je de wijn terugvinden en er ook thuis van genieten.’

Volgens Den Hollander zijn er ook restaurateurs die nog wat terughoudend zijn vanwege bijvoorbeeld de marges die zo inzichtelijker worden. ‘Maar daar zijn we niet bang voor. Volgens ons neemt wijnverkoop op internet een grote vlucht. Daarnaast zullen er mensen zijn die vanwege onze site juist een bezoekje gaan brengen aan een sterrestaurant om de wijn-spijs combinaties te proeven.’

Reageer op dit artikel