nieuws

Wijngroep Baarsma aast op overnames

Restaurant

De grootste wijnhandelaar van Nederland, Baarsma Wine Group, is weer op overnamepad. Het wijnbedrijf staat op het punt twee buitenlandse branchegenoten over te nemen. Het gaat om de vierde en vijfde overname binnen een jaar.

Wijngroep Baarsma aast op overnames

Het Financieel Dagblad meldt dat de transacties binnen één tot twee maanden zijn beklonken. ‘We zijn al heel ver in het proces’, voegt algemeen directeur Tjeerd van der Hoek toe in de zakenkrant.

Eén van de bedrijven die Baarsma gaat overnemen is een niet nader genoemde buitenlandse importeur met een omzet van 22 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 2,2 miljoen euro. De tweede aankoop is ook in het buitenland en heeft eenzelfde omvang, verklapt Van der Hoek.

De aankopen passen in de strategie van Baarsma Wine Group om de marktpositie in binnen- en buitenland te versterken. Vorig jaar nam Baarsma drie branchegenoten over. Met de aangekondigde aankopen neemt de omzet toe van zo’n 50 miljoen euro naar 275 miljoen euro.

Reageer op dit artikel