nieuws

Wijnproeverij met koptelefoon op

Restaurant

Horecagroothandel Kweker organiseert op de wereld Markt op de Horecava op woensdag 11 en donderdag 12 januari twee ‘dove’ wijnproeverijen.

Wijnproeverij met koptelefoon op

Vier wijnkenners nemen deel aan de ‘dove’ proeverijen op de beursvloer van Markt. Ze zullen om half drie niet blind maar doof wijnproeven: dat wil zeggen dat ze een koptelefoon op krijgen tijdens het proeven. Daarna zullen de wijnkenners elk afzonderlijk vertellen wat ze proeven. Ze horen niet van elkaar wat ze zeggen. Iedereen kan vrij uit spreken over de wijn. De opzet is vergelijkbaar met het televisieprogramma ‘Wie van de drie’, waarbij panelleden ook muziek op een koptelefoon krijgen en elkaar niet horen. Jaap Sloof, culinair adviseur van Kweker, leidt de proeverij.

Hamersma en Van ’t Hoff

Bij de eerste ‘dove’ wijnproeverij op woensdag 11 januari gaan Harold Hamersma (wijn- eetschrijver o.a. bekend van Wijnreis door mijn lichaam, De Grote Hamersma) en wijnjournalisten Petra Possel en Cisca Breedijk de uitdaging aan. Donderdag 12 januari is het de beurt aan Cuno van ’t Hoff (wijnschrijver), Charlotte van Zummeren (Wine Journalist) en Sharon van Minden (hoofdredacteur Wine Life).

Reageer op dit artikel