nieuws

Winnaar vegetarische workshop wint stage bij Jonnie Boer

Restaurant

Koken zonder vlees of vis. Driesterrenchef Jonnie Boer vindt het geweldig. ‘De vegetarische keuken is de mooiste die er is,’aldus de chef van De Librije in Zwolle. Diegene die het beste vegetarische gerecht aan hem presenteert, wint een stageweek bij de topchef.

Winnaar vegetarische workshop wint stage bij Jonnie Boer

Deelnemers aan de workshops ‘Variatie op de Kaart’ die in september worden gehouden bij De Librije, kunnen kans maken op een stageweek bij Jonnie Boer.

Geen vlees en vis

Initiatiefnemer Joris Heijnen vindt het hoog tijd dat vegetarische gerechten definitief op de menukaart komen. Uitzonderingen daargelaten vinden veel chefs het lastig om goede en gevarieerde gerechten op de kaart te zetten zonder vlees of vis. Wij willen hen hierbij ondersteunen.

Heijnen over de workshops: ‘We gaan de chefs echt niet leren koken. Dat kunnen ze wel. Het gaat vooral om inspiratie en eye-openers.

Vijf deelnemers aan de workshops – de finalisten – mogen op woensdag 28 september hun beste vegetarische gerecht presenteren aan een professionele jury onder leiding van Jonnie Boer in De Librije.

De winnaar mag zich de ‘Bedenker van het Variatiegerecht van het Jaar noemen en wint onder meer een stageweek bij De Librije in Zwolle. Dit driesterrenrestaurant is door Wakker Dier uitgeroepen tot Vegetariër Vriendelijkst sterrestaurant van Nederland.

Reageer op dit artikel