nieuws

Wollerich voelt zich na ster weer gewaardeerd

Restaurant

Het binnen twee jaar weer terugpakken van een Michelinster zorgt voor Gerard Wollerich van restaurant Wollerich in Sint Oedenrode een gevoel dat hij weer gewaardeerd wordt. ‘Ik ben door een diep dal gegaan’.

Wollerich voelt zich na ster weer gewaardeerd

‘Na achttien jaar raakte ik in 2007 mijn ster kwijt. Nu heb ik ‘m weer terug. Dit gebeurt zelden of nooit. Ik ben verrast’, aldus een opgeluchte Gerard Wollerich.

Wollerich zegt de afgelopen twee jaar niet veel anders te hebben gedaan. ‘Het eerste half jaar na zo’n gebeurtenis ben je doodziek van het sterverlies. Daarna ben ik de puntjes op de i gaan zetten. Maar mijn basis waarop ik de ster heb gekregen, is altijd hetzelfde gebleven’.

‘Ik heb geen revanchegevoelens jegens Michelin. Als ik ergens in geloof, dan is het in Michelin. Michelin gaat niet over één nacht ijs. Ik vind ze in hun beslissingen meer gegronder dan andere bladen’.

Wollerich erkent dat, ondanks het goede gevoel nu, hij door een diep dal is gegaan. ‘Het belangrijkste gevoel is dat je weer gewaardeerd wordt. Dat gevoel is even weggeweest. Het verlies van een ster in 2007 had een plaatsje nodig. Je moet dat helemaal zelf verwerken. Na een half jaar had ik het weer op de rit.’

Beluister hier de reactie van Gerard Wollerich:


Bekijk hier de Michelinsterrenoverzichten:

» Nieuwe Michelinsterren 2010

» Vervallen Michelinsterren 2010

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2010

Reageer op dit artikel