nieuws

Zilveren Mossel Trofee naar Heerhugowaard

Restaurant

Leerlingen van het Horizon College uit Heerhugowaard hebben de Zeeuwse Mossel Trofee 2008 op hun naam gezet. Dat gebeurde tijdens de Fish & Shellfish Food Fair op de Horeca Vakbeurs Zeelandhallen in Goes.

Zilveren Mossel Trofee naar Heerhugowaard

De Noord-Hollandse leerlingen Geofferij van Melick, Rick Baas, Kelly Kaasemaker en Jacqueline de Bree zijn verantwoordelijk voor de overwinning van de Zeeuwse kookwedstrijd.

Een zware delegatie van juryleden had veel waardering voor de prestaties van de leerlingen van het Horizon College uit Heerhugowaard, laat de wedstrijdorganisatie weten. Enkele juryleden waren Paul de Groote van InterScaldes in Kruiningen en Michael Vrijmoed van Hof van Cleve uit België.

Zeeuwse oester

De winnende leerlingen maakten als voorgerecht krokant gebakken snoekbaars, gepocheerde platte Zeeuwse oester, tartaar van lagoustines met een cilinder van bloemkool, zoetzure komkommer en piccalilly.

Als hoofdgerecht kwam op tafel gekonfijte skrei, tortelinni van kreeft, kaardinaal, bique d homard met vongole, couli van roquette en portobello met manchego. Het nagerecht tenslotte bestond uit roomijs van ras el hanout peer, biscuit en crème van amandelen en mousse van l’opera grand cru chocolade.

InterScaldes

Naast de Zilveren Mossel Trofee krijgen de winnende leerlingen ook een weekend lang met het team in het luxe tweesterrenrestaurant InterScaldes in Kruiningen.

Aan de wedstrijd namen leerlingen deel van het ROC Zeeland in Middelburg, ROC De Leijgraaf in Cuijk, ROC Westerschelde in Terneuzen, ROC Zoomvliet College in Bergen op Zoom, Horizon College in Heerhugowaard, ROC Cingel College in Breda en Zadkinne in Rotterdam.

Reageer op dit artikel