nieuws

Zwembadrestaurant zwemt in schulden

Restaurant

Restaurant De Kwakel in Utrecht-Overvecht heeft de huurschuld bij de gemeente Utrecht laten oplopen tot bijna 60.000 euro. De uitbater zegt zo de omzetdaling te compenseren. Volgens het restaurant is de gemeente de veroorzaker van de omzetdaling.

Zwembadrestaurant zwemt in schulden

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het probleem spits zich toe op een koerswijziging van de gemeente. Die wil ondermeer dat het barpersoneel van De Kwakel op dagen wanneer buitenlandse vrouwen zwemmen, niet bestaat uit mannen. Bovendien neemt die zwemgroep vaak zelf eten mee.

Gezonde lijn
Ook wordt het gehandicaptenzwemmen gedwarsboomd vanwege werkzaamheden aan het bad. Verder uit de gemeente kritiek op de uitbater, omdat deze niet mee zou willen in de nieuwe, gezonde lijn van de zwemaccommodatie. Zo wil de gemeente geen frites, snacks, bier en sigaretten maar bruine broodjes, appels en gezondheidsdrankjes in het restaurant.

Bemiddelaar
Voor uitbater Uppelschoten-Sterk voldoende reden om de huurfacturen niet over te maken. Voor de kantoorrechter in Utrecht kwamen beide partijen overeen om een bemiddelaar in te schakelen. Die moet op korte termijn een oplossing forceren. Over vier weken moeten beide partijen hun bevindingen na overleg met de bemiddelaar voorleggen aan de rechtbank.

Reageer op dit artikel