nieuws

Geen nieuwe derde Michelinster voor Nederland

Restaurant

Nederland krijgt er geen derde driesterrenrestaurant bij. Maandag 26 november is in de Hoge Hotelschool in Maastricht de Michelingids voor 2013 gepresenteerd. De Treeswijkhoeve in Waalre en Aan de Poel in Amstelveen ontvingen hun tweede ster. Moshik Roth behoudt zijn twee sterren met &Samhoud Places in Amsterdam. Nederland telt nu achttien tweesterrenrestaurants.

Geen nieuwe derde Michelinster voor Nederland

Aan de Poel van chef-kok Stefan van Sprang in Amstelveen en De Treeswijkhoeve van chef-patron Dick Middelweerd in Waalre zijn toegevoegd aan de lijst van restaurants met twee sterren. Moshik Roth behoudt met &Samhoud Places zijn twee sterren op zijn nieuwe locatie in Amsterdam. Daarmee komt het aantal tweesterrenrestaurants in Nederland uit op achttien.

Vier restaurants ontvingen hun eerste Michelinster: Bord’eau in Amsterdam, Blok’s in Amersfoort, Kaagjesland in Reeuwijk en HanTingCuisine in Den Haag. De rode gids voor 2013 telt 81 restaurants met één Michelinster.

Opvallende verliezer is restaurant Solo in Gorinchem, dat de Michelinster moet inleveren. Ook Muller in Groningen, Paul van Waarden in Rijswijk, Schathoes Verhildersum in Leens en Au Coin des Bon Enfants in Maastricht komen niet meer voor op de lijst met sterrestaurants.

Michelin kende geen derde driesterrenrestaurant toe aan Nederland. Het blijft voor ons land bij Oud Sluis in Sluis van Sergio Herman en De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer.

Nederland heeft nu 101 ster(ren)restaurants, die zijn als volgt verdeeld: 2 keer 3 sterren, 18 keer 2 sterren en 81 keer 1 ster. In de rode gids voor 2013 staan bovendien 105 restaurants met een Bib Gourmand.

» Nieuwe Michelinsterren 2013

» Vervallen Michelinsterren 2013

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2013

Reageer op dit artikel