nieuws

Jannis Brevet en Richard Ekkebus naar Oostenrijk

Restaurant

Jannis Brevet, tweesterrenchef van Interscaldes in Kruiningen, en Richard Ekkebus, de Nederlandse chef-kok die in Hongkong verantwoordelijk is voor de keuken van Amber Restaurant** in The Landmark Mandarin Oriental Hotel gaan als gastkok naar het Oostenrijkse Hangar 7.

Jannis Brevet en Richard Ekkebus naar Oostenrijk

Deze maand is de Nederlandse chef Jacob Jan Boerma van De Leest** in Vaassen gastkok bij Restaurant Ikarus in Hangar 7 in Oostenrijk. Jonnie Boer van De Librije*** en Sergio Herman van Oud Sluis*** gingen hem al voor. Nu zijn de Nederlandse chefs Brevet en Ekkebus geselecteerd om te koken in Oostenrijk.

‘Twee zeeuwse chefs cooking next year at Red Bull’s Hangar 7: Jannis @InterScaldes and myself!’ twitter Richard Ekkebus.

Ikarus Restaurant bestaat negen jaar en is gevestigd in Hangar 7, een futuristisch gebouw in Salzburg, eigendom van energiedrankproducent Red Bull. Het restaurant nodigt maandelijks een topchef uit de wereld uit om een menu te koken.

Enkele bekende topchefs die de afgelopen jaren in Ikarus kookten, zijn: Sven Elverfeld (Duitsland), Joan Roca (Spanje), Grant Achatz (VS), René Redzepi (Denemarken), Andreas Caminada (Zwitserland), Massimo Bottura (Italië), Margot Janse (Nederland/Zuid-Afrika) en Peter Goossens (België).

Reageer op dit artikel