nieuws

Chefs (R)Evolution komt voort uit ‘beetje frustratie

Restaurant

Dit moet in Nederland toch ook kunnen’, dacht Jonnie Boer elk jaar als hij in het buitenland een demonstratie verzorgde. Nadat Thérèse en hij afgelopen september terugkeerden van Chefs-Sache in Duitsland sloegen ze spijkers met koppen: zondag 3 (en maandag 4) juni presenteerden ze in Zwolle de eerste editie van Chefs (R)Evolution.

Chefs (R)Evolution komt voort uit ‘beetje frustratie

De eerste Chefs (R)Evolution in Zwolle, het internationale format van het symposium Chef-Sache in Duitsland, komt feitelijk voort uit ‘een beetje frustratie’ bij de Nederlandse driesterrenchef Jonnie Boer. De chef van De Librije neemt al jaren deel aan kookdemonstraties in het buitenland en keerde steeds vaker terug met de gedachte dat zoiets ook in Nederland moest kunnen worden georganiseerd.

In september vorig jaar kreeg zijn frustratie handen en voeten. In samenwerking met het Duitse Chef-Sache werd Chefs (R)Evolution ontwikkeld. Voor 2013, dachten de bij de organisatie betrokken Duitse collega’s. ‘Nee, voor 2012’, antwoordde Thérèse Boer, en zo geschiedde.

De Zwolse loco-burgemeester René de Heer vertelde zondag aan het begin van het programma waarom zijn gemeente het evenement ondersteunt. ‘Zwolle is al een culinair centrum van Nederland, maar deze dagen zijn we dat zelfs internationaal. We zijn de enige stad in Nederland met liefst vijf sterren (drie voor De Librije en twee voor De Librije’s Zusje, red.) en moeten blij zijn dat zulke mensen in onze gemeente actief zijn.’

Chefs (R)Evolution bestaat in basis uit drie componenten: een congres met demonstraties van internationale topchefs, een boerenmarkt met Nederlandse (streek)producten en een wine-food-pairing paleis. De eerste editie vindt plaats op zondag 3 en maandag 4 juni.

Reageer op dit artikel