nieuws

Jan Klein sluit deuren restaurant Hermitage*

Restaurant

Het met één Michelinster bekroonde restaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord heeft de deuren gesloten. Eigenaren Jan en Lies Klein hebben dinsdag 10 juni het faillissement aangevraagd, iets meer dan een week nadat de eetgelegenheid 20 jaar bestond.

Jan Klein sluit deuren restaurant Hermitage*
website restaurant Hermitage

Eind vorig jaar werd bekend dat Jan en Lies Klein hun sterrestaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord in de verkoop hadden.

Roeland Klein

Voor zoon Roeland was een overname geen optie, hij zag in februari een langgekoesterde wens in vervulling gaan en vertrok naar Portugal voor een baan als executive chef in een viersterrenresort.

Verkoop

‘Ons restaurant is gevestigd in een groot en monumentaal pand en als huurder waren wij ook verantwoordelijk voor het onderhoud’, aldus de net 65 jaar geworden Klein.

‘Er kwam een koper, maar na taxatie bleek de verkoopwaarde verdubbeld en haakte de geïnteresseerde partij af.’

Faillissement aangevraagd

‘Dat betekent dat ons bedrijf onverkoopbaar is geworden en daarom hebben wij besloten ermee te stoppen’, vervolgt Klein, die dinsdag 10 juni zelf het faillissement aanvroeg.

Volgens de chef-kok is de huisvesting van het grote pand en dito restaurant financieel niet meer op te brengen. ‘Gasten hebben geen oog meer voor kwaliteit, maar willen alleen nog maar goedkoop uit eten.’

Actieweken

De vele actieweken spelen daarbij een grote rol, aldus Klein. ‘Dat begon ooit klein, maar tegenwoordig is het aantal verveelvoudigd. Met de kwaliteit waar wij voor staan, is dat niet meer op te brengen.’

Michelin

‘Je kunt besluiten om niet mee te doen, maar dan kiest de gast voor een collega en ontvang je zelf helemaal niemand meer.’

Klein heeft alle betrokken partijen, waaronder de culinaire gidsen, geïnformeerd over het besluit. Zondag 1 juni bestond het restaurant 20 jaar.

Reageer op dit artikel