nieuws

Nieuwe bestemming pand Paul van Waarden

Restaurant

Het historische pand in Rijswijk waar tot maart 2013 het (ster)restaurant van Paul van Waarden was gevestigd, krijgt een nieuwe horecabestemming. Via crowdfunding zamelen de potentiële ondernemers nu geld in.

Nieuwe bestemming pand Paul van Waarden
Mohamed Hassane en Safiyeh Salehi Mobarakeh.

Maximo is de naam van het nieuwe horecaconcept in Rijswijk, het is van dezelfde ondernemers die in Den Haag het Italiaanse restaurant Il Senso runnen; Mohamed Hassane en Safiyeh Salehi Mobarakeh. Maximo moet een laagdrempelige trattoria worden waar verse pasta’s op tafel komen, pizza’s uit de houtoven en Italiaans fingerfood voor bij de borrel.

De ondernemers: ‘Het prachtige karakteristieke pand in Rijswijk heeft té lang leeg gestaan; wij willen de inwoners van Rijswijk het historische pand teruggeven met een concept waarin iedereen zich thuis voelt. Juist daarom vinden wij crowdfunding een mooi initiatief. Hiermee kunnen wij al voorafgaand aan de opening in contact komen met ambassadeurs en toekomstige gasten van onze nieuwe zaak.’

De ondernemers willen een bedrag van 120.000 euro ophalen. De teller staat nu op ruim 13.000 euro. Investeren kan al vanaf 250 euro. Investeerders vanaf 500 euro krijgen een vip-klantenkaart die het eerste jaar recht geeft op 10 procent korting op de rekening. Investeringen vanaf 3000 euro zijn goed voor een jaar lang 20 procent korting.

Waarom crowdfunding?
‘Ondanks onze positieve ervaring met bankfinanciering in het verleden voor onze onderneming il Senso, zijn de  tijden drastisch veranderd en zien wij in dat financiering middels crowdfunding een efficiënte tool is met toegevoegde waarde. Met crowdfunding creeeren we ambassadeurs voor ons nieuwe bedrijf. Zij participeren vanuit een persoonlijke overtuiging.’

Reageer op dit artikel