nieuws

Tweesterrenchef Dick Middelweerd opent pop-up restaurant

Restaurant

Dick Middelweerd van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve kookt op 10 november in een pop-up restaurant op de historische locatie Buitenplaats Amerongen.

Tweesterrenchef Dick Middelweerd opent pop-up restaurant
Dick Middelweerd, Treeswijkhoeve, Waalre

Het pop-up restaurant is een initiatief van Amerongse ondernemers Peter-Paul Swijnenburg van Buitenplaats Amerongen en Nico van Donkelaar van de Olijfolie Shop, die eerder al tweesterrenchef Edwin Vinke naar Amerongen haalden.

Diner

Middelweerd en zijn team verzorgen een eenmalig pop-up vijfgangendiner waarin een aantal van de Brabantse signatuurgerechten, zoals het worstenbrood, de op cederhout gerookte zalm in sigarendoos en de prol voorbij komen. Sommelier René Tabbers van De Treeswijkhoeve selecteerde de wijnen. Het diner wordt afgesloten in de historische stallen waar Middelweerd, die naast chef-kok ook actief is als dj, een afterparty zal verzorgen.

Pop-up restaurant

Middelweerd kookte vaker in pop-up restaurants. Tijdens de Dutch Design Week 2015 stond hij in de Augustijnenkerk in Eindhoven. En vorig jaar kookte hij in het pop-up restaurant Gustaaf in Tilburg. Het restaurant maakte onderdeel uit van het twintigjarig jubileum van Guus Meeuwis, dat de zanger dit jaar vierde.

Reageer op dit artikel