nieuws

Sterchef Frank van Enter gaat koken in Warmenhuizen

Restaurant

Frank van Enter, de voormalig sterchef van Merlet in Schoorl gaat een eigen bedrijf starten in Warmenhuizen. Van Enter zit middenin een crowdfunding om de financiering voor de verbouwing voor zijn restaurant en brasserie rond te krijgen. Op 1 januari 2016 krijgt Van Enter de sleutel van het pand.

Sterchef Frank van Enter gaat koken in Warmenhuizen

Van Enteren Lieke de Jong hebben hun zinnen gezet op de oude dorpsherberg van Warmenhuizen, genaamd D’Moriaan. Deze plek stamt nog uit de middeleeuwen en behoort tot de oude kern van het dorp. Het idee is om deze plek om te toveren tot twee eetgelegenheden: een restaurant op niveau en een brasserie. ‘Zo kan iedereen culinair komen genieten.’ aldus Van Enter.

Frank van Enter werd bij Merlet in Schoorl opgevolgd door Jonathan Zandbergen. Zandbergen begon er op 1 augustus 2015.

Verbouwing financieren

Om de financiering van D’Moriaan rond te krijgen is van Enter aan het crowdfunden. Het bedrag dat hij hiermee ophaalt zal gestoken worden in de verbouwing van het pand. ‘Ik vind het mooi om dit persoonlijk te doen. Zo kan ik straks aan mijn investeerders laten zien wat we met het geld hebben gedaan.’

Investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage beloningen, zoals toegang tot het openingsfeest en een tegoedbon. Frank van Enter over de crowdfunding: ‘Het levert mij dubbele winst op. Financiering van mijn plannen en ik trek er ook gasten mee.’

Redenen om te gaan crowdfunden zijn vaak financiering, marketing en het aantrekken van gasten. Tot nu toe loopt de campagne van van Enter goed: binnen twaalf dagen is er al 87% opgehaald. Het streefbedrag is €40.000, maar het liefst haal van Enter €100.000 op. ‘Dan kunnen we echt het restaurant eigen maken. Ik heb er nu al zin in!’

De funding actie van Frank van Enter loopt via Crowdaboutnow. Een in Utrecht gevestigd crowdfundingplatform dat sinds 2009 bestaat. Het maakt crowdfunding voor ondernemingen (voornamelijk MKB) in heel Nederland mogelijk in de vorm van donaties, aandelen en leningen.

Masterchef Michiel van der Eerde

Chefkoks kiezen vaker voor crowdfunding. Zo werd in oktober het nieuwe restaurant C van chef Michiel van der Eerde geopend dankzij de support van 167 fans.  Ook Hoftrammm, het tramrestaurant in Den Haag met executive chef Pierre Wind, kwam tot stand met behulp van de crowd.

Reageer op dit artikel