Expositie in Maastricht toont creaties topkok El Bulli

Expositie in Maastricht toont creaties topkok El Bulli
elBullifoundation

De creaties van het vermaarde Spaanse restaurant El Bulli, jarenlang uitgeroepen tot het beste ter wereld, strijken vanaf 10 maart neer in Maastricht. Het culturele centrum Marres organiseert dan een tentoonstelling over de 'revolutionaire keuken' van topkok Ferran Adrià en zijn team.

Bezoekers leren meer over de gerechten die Adrià in zijn legendarische restaurant creëerde, zoals olijfolie-kaviaar, aspergebier, Parmezaanse sneeuw en de soep-geur-lepel.

Workshops

Marres Maastricht organiseert in het kader van deze tentoonstelling tevens een omvangrijk publieks- en educatieprogramma dat met smaaklabs, cookouts en workshops het bewustzijn over smaak, koken en creativiteit stimuleert. Ook laat Marres de creativiteit van de chef-kok zien aan de hand van honderden kleurrijke tekeningen, schetsen, kleimodellen, collages, foto's, menu's, servies, kookgerei en een film over de bijna 2000 gerechten die Ferran Adrià en zijn team in ruim twintig jaar tijd creëerden. De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met The Drawing Center (New York), Ferran Adrià en zijn team.

El Bulli

De expositie 'Ferran Adrià: Notes on Creativity' is voor het eerst te zien in Europa en duurt tot en met 3 juli. Restaurant El Bulli in Roses, ten noorden van Barcelona, sloot in 2011 de deuren. Ferran Adria maakte wereldfaam met zijn restaurant. Het werd jarenlang gezien als beste en meest vooruitstrevende restaurant ter wereld.