Nieuw lid voor Alliance Gastronomique

Nieuw lid voor Alliance Gastronomique

Restaurant 't Raedthuys in Duiven is toegetreden tot de Alliance Gastronomique. Het restaurant van Karina van der Kolk en Hans den Engelsen kreeg op 25 november 2013 een ster van Michelin.

'We zijn eigenlijk een beetje opgegroeid met de Alliance. 18 jaar geleden werkte ik nog samen met een van de oprichters; Ad Peijnenburg’ licht chef-kok Hans den Engelsen toe. Vanaf december 2015 voeren zij nu ook het Alliance Gastronomique schild op de gevel.

‘t Raedthuys is het 40ste restaurant dat toetreed tot de Alliance. Naast Nederlandse zaken is ook een vijftal Belgische collega’s lid. De inauguratie vond 30 november plaats bij Dick en Anne-Laura Middelweerd die hun Restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre beschikbaar stelden voor het Alliance Jaardiner.

Marc van Gulick is tijdens de ledenvergadering op maandag 30 november 2015 verkozen tot de nieuwe landelijke voorzitter van de club.

De Alliance werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. In 2017 bestaat de club 50 jaar.