nieuws

Nieuw restaurant The Bishop opent deuren in Leiden

Restaurant

Na een ‘soft opening’ van zo’n zes weken, waarin de puntjes op de ‘i’ gezet werden, opende zondag 3 januari The Bishop in Leiden. Het restaurant is een nieuw concept van De Horeca Groep. Op 150 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen zijn 60 zitplaatsen waar 15 wijnen per glas geschonken worden.

Nieuw restaurant The Bishop opent deuren in Leiden

The Bishop is gelegen in een 110 jaar oud pand, hartje Leiden. In de keuken nemen chef Rik Thesing en sous-chef William Hogenelst de honneurs waar. Thesing was eerder werkzaam bij sterrenrestaurants De Bokkedoorns en Ron Blaauw.

Open keuken

The Bishop biedt de keuze uit á la carte of een drie of vier-gangen chef’s menu. In de open keuken speelt de Josper grilloven een belangrijke rol in de bereiding. Het zorgt voor de diepe smaken waarmee chef Thesing zijn gasten graag verrast. Op de kaart prijken onder andere Livar procureur met een venkelsaucijs en hete bliksem, Tarbot met Le Puy linzen en beurre noisette, Parelgort met verse truffel en eidooier.

Bijna alle dagen open

The Bishop is alleen gesloten op dinsdag. Alle andere dagen is het geopend vanaf 17.00 uur. Het restaurant is gevestigd op Middelweg 7, grenzend aan het Hooglandse Kerkplein, in het hart van Leiden.

Lees meer over The Bishop, inclusief een uitgebreide fotoreportage in de nieuwe Misset Horeca die zaterdag 9 januari verschijnt.

Reageer op dit artikel